Content in section 1.
در این مقاله ادعا شده بود که نتفلیکس امیدوار است جوانان ترکیه را با یک برنامه تلویزیونی فاسد هدف قرار دهد.
ینی آکیت، روزنامه نگار ترک، به محافظه کاری افراطی معروف است و به نفع رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور مستبد این کشور گزارش تهیه می کند. او با تلاش برای سانسور پوستر کمدی "Friends"، پدیده فرهنگ آمریکایی دهه 90، جنجال برانگیخت.
بازوان برهنه بازیگران جنیفر آنیستون، کورتنی کاکس و لیزا کودرو - بازیگرانی که در این سریال نقش ریچل، مونیکا و فیبی را بازی میکنند - در مقالهای روزنامه محافظهکاران آکیت سانسور شده است. اما، این بخش نگران کننده تر مقاله نیست.
پس از اینکه نتفلیکس ترکیه اعلام کرد این برنامه تلویزیونی محبوب جهانی را که به مدت ده فصل از 22 سپتامبر 1994 تا 6 مه 2004 پخش شد را از اول آوریل به کاتالوگ استریم خود اضافه خواهد کرد، Yeni Akit در اعتراض به این ایده ظاهر شد.
در این مقاله ادعا شده بود که نتفلیکس امیدوار است جوانان ترکیه را با یک «نمایش تلویزیونی فاسد» هدف قرار دهد که ظاهراً ایدههای «همجنسگرایی، زنای با محارم، خیانت، صحنههای جنسی، مواد مخدر و کودکآزاری» را به مردان و زنان جوان این کشور تزریق میکند. در این مقاله ادعا شده است که نتفلیکس بخشی از یک تلاش هماهنگ برای انحطاط جامعه اسلامی از طریق مشروعیت بخشیدن به "رفتار غیراخلاقی" است.
این مقاله همچنین از RTUK (شورای عالی رادیو و تلویزیون)، آژانس دولتی ترکیه که نظارت بر رسانه ها را تنظیم می کند، خواست وارد عمل شود و نتفلیکس را از پخش سریال در ترکیه متوقف کند. «دوستان»، در حالی که شخصیتهای همجنسگرا و ترنس را به نمایش میگذارد، نمایشی دگرجنسگرایانه بوده است - تا جایی که در سالهای اخیر اغلب از هترونورماتیسم تهاجمی از آن انتقاد شده است.
اما زنای با محارم هرگز موضوعی در سریال نبوده است - به استثنای دو قسمت. یکی زمانی بود که شخصیت دیوید شویمر، راس، جذب یکی از فامیل های دور خود شد. همچنین قسمتی وجود داشت که در آن راس و مونیکا (با بازی کورتنی کاکس) متوجه شدند که یک بار در یک مهمانی دانشگاهی در مستی یکدیگر را به اشتباه بوسیده اند. مواد مخدر و کودک آزاری نیز به عنوان تم در سریال کمدی مطرح نشده است.
«دوستان» ساخته دیوید کرین و مارتا کافمن، نامزد 62 جایزه امی پرایم تایم شده است - این سریال در سال 2002 برنده جایزه بهترین سریال کمدی شدو
در رتبه اول بهترین سریال ها قرار گرفت.
رتبه 21 در لیست 50 بهترین برنامه تلویزیونی در تمام دوران، و رتیه 7 درلیست 50 بهترین برنامه تلویزیونی تمام دوران مجله امپایر.